14 diciembre 2007

L’ESPIRAL DEL SILENCI

publicado en Esquimal |

Aquest és el sucós títol que en Jaume Collboni posa a la seva visió de la polémica “costra”.
El post comença amb una cita “tècnica”:

Aquest axioma descriu una realitat evident: aquells que es senten o es veuen com a minoria tendeixen a no emetre opinió. D’aquí que les “majories silencioses” no siguin visibles en entorns hostils: ningú vol ser Galileo o Giordano Bruno i morir cremat a cap foguera.

I aquesta és l’espiral de silenci en que el nacionalisme català a immers als catalans.

I tot i que no ens coneixem gaire amb en Pere Nieto, el considero un cibercompany molt apreciable i al que no vull deixar sense resposta (tot i que li he deixar un comentari un pel massa llarg) i vull aprofitar la intel·ligent cita introduïda per en Jaume Collboni.

El catalanisme és una idea molt estesa i, m’atreveixo a dir, forma part d’allò comú a quasi tots els catalans, sigui quin sigui el seu origen. I al costat del fort prestigi social de la llengua catalana i de la seva vital importància per a la mobilitat social, han format un conjunt d’idees que són comunes a la majoria dels catalans (l’arc parlamentari així ho demostraria).

Un altre cosa és el nacionalisme romàntic (de romàntic = segle XIX) amb el que comulga una part dels catalans, però, que és la línia editorial dels mitjans públics.
Este artículo fue publicado el viernes, 14 diciembre, 2007 a las 12:14 y está archivado en Esquimal. Puedes seguir los comentarios en el RSS 2.0 feed. Puedes escribir un comentario, o hacer trackback desde tu Web.

Escribe un Comentario

subir »
  • hIstOrIA eSQuiMaL


This blog is protected by Dave\'s Spam Karma 2: 35356 Spams eaten and counting...